Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.
Takie podejście często znaczy też - tanio.

Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną...Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.

Takie podejście często znaczy też - tanio. Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.

Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka.

Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia produktu i do jego jakości. Już nie chcemy zjeść pizzy nad morzem i w górach, wolelibyśmy lokalne specjały. Polska kuchnia regionalna może być równie egzotyczna, jak ta orientalna. Smutne trochę, ze ciągle o tą drugą u nas łatwiej.

Jednak z roku na rok jest lepiej.

Warto tez sięgnąć po takie produkty, jak rabarbar.
Te niepozorne gorzko-kwaśne łodygi, w przepięknym kolorze, można bardzo ciekawie wykorzystać.
Sezon już się zaczął.

Rabarbar to taka polska cytryna - świetnie się sprawdzi w roli lemoniady.

Dobrze zbalansuje słodki smak wielu deserów.

Aż się prosi o sernik na zimno z rabarbarem, lub jakąś tartę. Sezonowo i lokalnie - to bardzo fajny trend.

Oby przetrwał i zyskiwał na popularności.

gulasz z rabarbarem przepis W temacie rabarbar przepis warto poczytać również pozostałe informacje. Na temat gulasz wieprzowy przepis to też niezłe info Więcej informacji także tutaj gulasz wieprzowy przepis Znazlazłem także gulasz z rabarbarem przepis .
Dodane: 27-05-2014 09:25

Tagi: Uncategorized gulasz wieprzowy piwo rabarbar