Tym razem o kulinarnych programach telewizyjnych.

Gotowanie na ekranie ma długą historię.

Każdy zna Makłowicza, czy Nigellę Lawson.

Formuła takich programów jest prosta - kucharz na ekranie prezentuje krok po kroku wykonanie określonego...Tym razem o kulinarnych programach telewizyjnych.

Gotowanie na ekranie ma długą historię.

Każdy zna Makłowicza, czy Nigellę Lawson.

Formuła takich programów jest prosta - kucharz na ekranie prezentuje krok po kroku wykonanie określonego dania.

W sumie brzmi nieciekawie.

I jeszcze pół biedy, kiedy robi to z taką lekkością, jak Nigella.

Poza tym - kto tak naprawdę zapamiętuje (względnie zapisuje) te przepisy? W erze internetu to właśnie tam szukamy przepisów.
Bo mamy je od razu przed oczami, możemy porównać kilka wersji i wydrukować.

Luba zanieść laptopa do kuchni.

Zdecydowanie bardziej praktyczne! Jednak Nigella dalej kręci swoje programy, Pascal dalej gotuje, a Jamie Oliver ma się świetnie.

Nadal oglądamy tradycyjne programy kulinarne. Ale istotna jest forma i sama osoba prowadzącego.

Jednak ostatnio programy kulinarne zaczęły ewoluować.

Pojawiło się coś nowego - kulinarne reality show.
Do Polski dotarły niedawno, razem z pierwszym sezonem "Kuchennych rewolucji".
Oczywiście nie jest to format oryginalny.
Więcej na ten temat napiszę w kolejnym poście.
zupa cebulowa przepis zupa cebulowa przepis - tekst jest OK Na temat francuska zupa cebulowa przepis to też niezłe info francuska zupa cebulowa - tekst jest OK Więcej informacji także tutaj blog kulinarny .

Widok do druku:

blog kulinarny

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy: