chłodnik litewski przepis

Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.
Takie podejście często znaczy też - tanio. Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki. Świetnie się mają lokalne sery,...Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.
Takie podejście często znaczy też - tanio.
Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.
Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka. Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia produktu i do jego jakości.
Już nie chcemy zjeść pizzy nad morzem i w górach, wolelibyśmy lokalne specjały.
Polska kuchnia regionalna może być równie egzotyczna, jak ta orientalna. Smutne trochę, ze ciągle o tą drugą u nas łatwiej. Jednak z roku na rok jest lepiej. Warto tez sięgnąć po takie produkty, jak rabarbar. Te niepozorne gorzko-kwaśne łodygi, w przepięknym kolorze, można bardzo ciekawie wykorzystać.

Sezon już się zaczął.

Rabarbar to taka polska cytryna - świetnie się sprawdzi w roli lemoniady. Dobrze zbalansuje słodki smak wielu deserów. Aż się prosi o sernik na zimno z rabarbarem, lub jakąś tartę.

Sezonowo i lokalnie - to bardzo fajny trend.

Oby przetrwał i zyskiwał na popularności.

przepis na chłodnik litewski Podobny temat również chłodnik z botwinką przepis chłodnik z botwinką przepis - tekst jest OK Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: chłodnik litewski - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały. Na ten temat napisali także na chłodnik litewski przepis .
Dodane: 05-06-2014 06:46

Tagi: Uncategorized chłodniki chłodnik litewski

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy: