Trudno nie odnieść wrażenia, że w naszym kraju modna staje się kuchnia molekularna.
Coraz częściej pada słowo "fusion", czy też sous-vide.
Z pewnością do popularności takiego stylu gotowania przyczynił się Wojciech Amaro. Jako jedyny w Polsce kucharz, uhonorowany prestiżową...Trudno nie odnieść wrażenia, że w naszym kraju modna staje się kuchnia molekularna. Coraz częściej pada słowo "fusion", czy też sous-vide. Z pewnością do popularności takiego stylu gotowania przyczynił się Wojciech Amaro. Jako jedyny w Polsce kucharz, uhonorowany prestiżową gwiazdką Michelin, prowadzi restaurację z taką kuchnią właśnie. Mamy tam łososia w wosku, mamy sous-vide, syfony, mamy różne dziwne sposoby przyrządzania potraw. Jest to niesamowicie fascynujące, szkoda tylko...

że nie da się tego odtworzyć w domu. Sama maszyna do sous-vide to wydatek kilku tysięcy złotych.

Jednak dla chcącego nic trudnego - można uzyskać efekt sous-vide w domowych warunkach, bez konieczności wydawania dodatkowych pieniędzy! Cały sekret to "gotowanie" w niskiej temperaturze, próżniowo zamkniętych składników, przez długo czas.

Ale o tym jaki jest sposób na domowe sous-vide, napiszę w kolejnym poście.

leczo przepis W temacie łatwe leczo przepis warto poczytać również pozostałe informacje.
leczo z papryką - też dobry leczo przepis też jest ciekawie opisany temat Na temat leczo z papryką to też niezłe info .
Dodane: 09-06-2014 09:48

Tagi: Uncategorized leczo kabanosy leczo przepis

Widok do druku:

leczo z papryką

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy: