Notice: Undefined offset: 1 in /home/polinfor/domains/polinfor.vot.pl/public_html/Controller/wpis/wpis.php on line 65

Notice: Undefined offset: 3 in /home/polinfor/domains/polinfor.vot.pl/public_html/Controller/wpis/wpis.php on line 67
Co dobrego dala nam Francja? | Mój blog i informacje
Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien ją znać. Bo to podstawa, bardzo istotna baza. Uczy rozmaitych technik przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu podawania potraw, jest matką wielu różnych kuchni.

Nie wiem, czy jest w Europie...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien ją znać.

Bo to podstawa, bardzo istotna baza.
Uczy rozmaitych technik przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu podawania potraw, jest matką wielu różnych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej.
blog kulinarny Kuchnia francuska do łatwych nie należy.
Potrawy potrafią być skomplikowane, często są dobrym sprawdzianem umiejętności kulinarnych.
Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają bardzo dużej precyzji.
Ale jest sporo "leniwych" dań, które "robią się same".
Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku.
Duża liczba potraw duszonych, na bazie wina.

Jest też zupa cebulowa.

Najlepsza jej wersja jaka istnieje - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem.
To przykład łatwej kuchni francuskiej. Tylko parę składników! Ale liczy się efekt.
Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche).
Jest crème brûlée, który ma wielu wielbicieli.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie.

Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja.
Na temat to też niezłe źródło blog kulinarny - też dobry blog kulinarny - to całkiem niezłe blog kulinarny - tekst jest OK blog kulinarnyblog kulinarny.

Widok do druku:

blog kulinarny

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy: